Douanevoorraad administraties en Entrepots

Een entrepot is een economische douaneregeling. Het woord entrepot is afkomstig uit het Frans en betekent een verzegelde opslagplaats, meestal een grote loods, een pakhuis of ook een koel- en vrieshuis, waar aangevoerde goederen uit het buitenland onder douanetoezicht opgeslagen worden waarvan de bestemming, met name verbruik in binnen- of buitenland, mogelijk nog niet vaststaat. De lading is entre of “tussen” herkomst en bestemming. (bron: Wikipedia)

Tegenwoordig wordt steeds meer de Engelse benaming Bonded warehouse gebruikt.

Door gebruik te maken van een entrepot / bonded warehouse voorkomt u dat u direct de invoerrechten moet betalen voor goederen van buiten de EU. Pas nadat de bestemming bepaald is betaalt u wel of geen invoerrechten. In combinatie met de GPA ( Geautomatiseerde Periodieke Aangifte ), kan dit een financieel voordeel opleveren.

Stream Software levert :

– Voorraadadministraties voor het beheer van particuliere entrepots.
– Voorraadadministraties voor het beheer van actieve veredeling.
– Voorraadadministraties voor het beheer van passieve veredeling.
– Voorraadadministraties gekoppeld aan het beheer van een fiscale vertegenwoordiging.
– Voorraadadministraties voor het beheer van bepaalde accijns-entrepots.

De douane voorraadadministraties zijn in de meeste gevallen gelinkt aan WMS en/of ERP systemen zoals SAP, Navision of andere.

Door de wijze waarop de ERP en WMS systemen met de douane voorraadsystemen van Stream Software gekoppeld zijn, hebben wijzigingen aan de douaneregelgeving zelden invloed op de achterliggende ERP en WMS systemen. De wijzigingen aan deze systemen blijven daardoor tot een absoluut minimum beperkt.

Dankzij modules als smart picking worden uw voorraden fiscaal geoptimaliseerd en dankzij de smart declaring, de ingebouwde declarant robot, worden de aangiften automatisch (zonder menselijke tussenkomst) afgehandeld.

Voor meer informatie of een vrijblijvende demo, neem contact met ons op.