• Potvlietlaan 4   |   2600 Berchem   |   T. 00 32 3 825 77 74

   • nl
   • en

  DMS

  DMS

  Voor verladers en importeurs levert Stream Software Douane Management Systemen.

  Het DMS kan stand-alone geïnstalleerd worden, maar Stream Software verkiest een integratie met het WMS en/of ERP van de klant.

  Het DMS is intelligent. Zo zal het, bij entrepots en commerciële douanesystemen zoals Actieve of Passieve Veredeling of Behandeling Onder Douanetoezicht, ervoor zorg dragen dat de meest fiscaal vriendelijke oplossing gekozen wordt.

  De klant hoeft zich geen zorgen te maken rond de typische voorgeschreven administratie. De achterliggende, wettelijk voorgeschreven, douane administratie wordt volautomatisch beheerd.

  De Declarant Assist module controleert en optimaliseert de administratie en de, al dan niet periodieke, aangiften (GPA) op basis van de ingebouwd Taric databank. De controle gebeurt alvorens de aangifte aan de douane wordt verzonden of ingeschreven in de administratie.

  De interface met het system van de industriële verlader is zo opgebouwd dat enkel factuur, paklijst en zendingsinformatie nodig is om de douaneadministratie te voeren. De typische douanecodering wordt door het smart systeem afgeleid en omgezet naar douaneaangiften en administraties. Daardoor heeft het wijzigen van de reglementering bijna nooit impact op de interface met het ERP systeem.

  Met andere woorden uiterst zelden wijzigingen aan het ERP systeem. Met de huidige permanente evolutie van de douanewetgeving (UCC) is dit een bijzonder voordeel.