‘Op Brexit day ben je te laat.’ VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer maakt zich zorgen of bedrijven die met het Verenigd Koninkrijk handelen, voldoende bezig zijn met de Brexit. Ondanks het feit dat de deadline met rasse schreden nadert, blijft er nog heel wat onduidelijkheid hangen rondom het thema. De politieke chaos in het VK maakt een concrete beslissing voorlopig onmogelijk, laat staan mits volledig akkoord vanuit Brussel.

Het blijft echter een feit: indien het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk de Unie verlaat, is vrij verkeer van goederen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk niet meer mogelijk. Bedrijven zullen geconfronteerd worden met het opstellen van in- of uitvoerdocumenten, het aanvragen en opvolgen van eventuele certificaten en het mogelijk managen (lees financieren) van te betalen rechten en taksen. De handel met het Verenigd Koninkrijk zal veel complexer worden, enige voorbereiding wordt veelal aangeraden.

Stream Software kan u helpen met het in kaart brengen van uw noden om vervolgens de juiste Streamliner-modules gericht op uw activiteiten te implementeren. Door onze jarenlange ervaring in het creëren van supply chain oplossingen met een sterke focus op douane, zijn wij perfect geplaatst een degelijke analyse over de problematiek uit te voeren. Onze software helpt u de juiste keuzes te maken aangaande documentatie en tarifering. Een softe of harde Brexit, met Stream Software bent u perfect voorbereid!